Annoncørbetalt indhold

Hvad er ETF’er, og hvorfor bør de være en del af din investeringsstrategi?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Investerer du i aktier? Så er du muligvis faldet over udtrykket ETF. ETF’ere er nemlig blevet meget populære blandt danske privatinvestorer, og det er der flere gode grunde til. Men hvad er ETF egentlig, og hvorfor bør du kende til denne type investering – og måske endda have en eller flere af dem i din egen portefølje?

ETF - Exchange Traded Fund

ETF står for Exchange Traded Fund, hvilket betyder, at det er en form for ”aktiepulje”, som handles på børsen. Det behøver reelt set ikke at være aktier, men kan også være andre former for aktiver. I denne artikel fokuserer vi dog udelukkende på ETF’ere bestående af aktier. En ETF samler et antal aktier i en pulje, hvor du så kan nøjes med at investere i puljen – altså ETF’en – i stedet for at investere i hver eneste aktie.

Lad os tage et eksempel. Du ønsker at investere bredt i C25-indekset, og du ønsker at vægte dine investeringer ift. indekset, så dine investeringer svarer til de procentdele, de forskellige aktier udgør i indekset. Du skal altså nu købe 25 forskellige enkeltaktier samtidig med, at du beregner de forskellige aktiers andele. Det kræver den store lommeregner.

Det gør det imidlertid ikke, hvis du i stedet køber en ETF – her kan du finde en ETF, der følger hele C25-indekset, og på den måde lave en tilsvarende investering ved blot at købe ét værdipapir.

ETF’er i din portefølje

Når du investerer i ETF’er, opnår du samtidig en række fordele. Typisk er omkostningerne forbundet med ETF’er væsentligt lavere sammenlignet med aktivt forvaltede investeringsforeninger. Har du fokus på omkostninger ved at handle, er ETF’ere derfor et godt udgangspunkt.

En anden fordel er, at ETF’ere gør det nemmere for dig at sprede din risiko ud over forskellige lande og sektorer. Det er særligt interessant for privatinvestorer, der investerer for relativt begrænsede beløb. Har du f.eks. 10.000-20.000 kr. at investere for, kan det være vanskeligt at sprede dem ud over et tilstrækkeligt antal aktier, hvis du køber enkeltaktier. Ved i stedet at købe ETF’ere, kan du sikre dig en langt bedre spredning på dine investeringer.

ETF’ere skal derfor ses som et fornuftigt supplement til den diversificerende investors øvrige investeringer uanset, om der investeres for private midler eller pensionsmidler, og samtidig som et glimrende investeringsinstrument, for dig, der enten har en begrænset mængde kapital til rådighed, eller som blot er ny indenfor investering og ønsker en nem måde at sprede dine investeringer på.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.